<asp:Localize ID='GirlWithSkateboardLocalization' Text='__Flicka med skateboard' runat='server' meta:resourcekey = 'GirlWithSkateboardLocalizationResource1' ></asp:Localize>

Vanlige spørsmål og svar

Hva er Hertz Freerider?
Freerider er et returbil tilbud fra Hertz hvor leie av bilen er gratis. Hertz Freerider retter seg mot impulsive og fleksible mennesker som trives med å være på farten.
Koster det noe å være med i Hertz Freerider?
Det er kostnadsfritt å være medlem.
Transferkjøring, hva er det?
Transferkjøring innebærer at man kjører en bil, fra et punkt A til et punkt B, på vegne av avtale med bileier.
Hvorfor kan medlemmene i Hertz Freerider kjøre bilene gratis?
Hertz har cirka 170 stasjoner rundt om i Norge - fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Av ulike årsaker trenger Hertz å flytte bilene sine mellom de ulike stasjonene. Gjennom å la medlemmene i Hertz Freerider kjøre bilene i stedet for å sende dem med innleide sjåfører,er vi glade for å kunne tilby våre medlemmer gratis transport.
Mellom hvilke destinasjoner finnes det flest biler?
De fleste transferkjøringer går til og fra de største byene i Norge, men det hender at vi trenger å transportere biler mellom andre steder og land.
Hva gjør jeg for å bli medlem i Hertz Freerider?
For å bli medlem må du registrere deg på denne nettsiden. Fra førstesiden klikker du deg videre til registreringen. Her fyller du inn følgende opplysninger om deg selv; fornavn, etternavn, ditt førerkorts siste gyldighetsdag, telefonnummer, mobiltelefonnummer, e-post og adresse. Du velger også et brukernavn og passord for å logge inn på ”Min side” og reservere transferbiler. Du kan også velge å motta informasjon via e-post og sms om tilgjengelige transferbiler på stasjoner som du finner interessante (maks 3).
Hvorfor må jeg skrive under på en leiekontrakt? Jeg leier jo ingen bil?
Ettersom du er ansvarlig for bilen og eventuelle skader må du signere en standard leiekontrakt.
Hvorfor må jeg registrere mine personopplysninger?
Personopplysninger lagres for Hertz sikkerhet ved utlevering av bil. Dette i tilfelle skader på bilen, bøter og ubetalte bompasseringer. De personopplysningene som behandles og lagres er navn, personnummer, førerkortsinnehaver, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
Hva vil mine personopplysninger brukes til?
Dine personopplysninger brukes i forbindelse med Hertz utleievirksomhet. Dine personopplysninger kan også anvendes for markedskommunikasjon fra Hertz, dersom du ikke motsetter deg dette.
Er mine personopplysninger konfidensielle?
Dine personopplysninger brukes kun av Hertz Bilutleie og kommer ikke til å utgis/vises til noen andre.
Hva gjør jeg om jeg har glemt passordet mitt?
Om du har glemt passordet ditt går du inn på ”Min side” på www.hertzfreerider.no. Under ”Logg inn” klikker du på linken ”Glemt passord”. Fyll inn brukernavn og e-postadresse, så sender vi et midlertidig passord som du må bytte direkte ved første innlogging.
Jeg vil reservere en transferbil. Hva gjør jeg?
Klikk på ”Bestill” og logg inn med brukernavn og passord. Her ser du en liste med tilgjengelige biler, mellom hvilke stasjoner bilene skal transporteres, når de tidligst kan hentes og senest leveres, samt bilmodell. Du får også informasjon om stasjonenes åpningstider. Finner du en bil som passer for deg, klikker du på ”Bestill”. Deretter angir du når du kan hente bilen. Husk at bilen må hentes i åpningstiden til den aktuelle stasjonen. Bilen skal kjøres direkte til leveringsstasjonen etter at du har hentet den. Systemet regner automatisk ut tiden for tilbakelevering av bilen. Kontroller at dine personopplysninger stemmer og klikk på ”Bekreft”. Deretter får du en kvittering på din reservasjon. Kontroller at kvitteringen vises på skjermen etter at du har reservert bilen. Du får ingen kvittering på e-post eller SMS.
Hva skjer dersom jeg ikke henter bilen som jeg har reservert?
Om det skjer flere ganger at du ikke henter bilen du har reservert, forbeholder Hertz seg retten til å blokkere deg fra fremtidige reservasjoner av transferbiler.
Hva må jeg ha med meg når jeg henter bilen?
For å få hentet ut bilen må du ta med deg gyldig førerkort og betalingskort. De kortene vi godkjenner er kredittkort og debetkort (Visa, Eurocard, Mastercard, Diners Club og American Express). Vi godtar ikke elektronkort, Maestrokort og kontantkort (kort der pengene lagres direkte på kortet).
Hvorfor må jeg ha med meg et kredittkort når jeg henter bilen?
Hertz trenger ditt kredittkort for å belaste bompasseringer og eventuelle skader på bilen, egenandel og bøter.
Hvorfor må jeg hente/levere bilen innen et gitt tidsintervall?
Det er veldig viktig at bilen kjøres til angitt utleiekontor innen fastsatte tidsintervall for at stasjonen skal kunne vite når den aktuelle bilen er tilgjengelig for utleie.
Er bilen vasket og rengjort når jeg henter den ut?
Den kan være vasket og rengjort, men behøver ikke være det.
Hvorfor må jeg se etter skader på bilen før jeg kjører den?
Hvis du ikke undersøker bilen etter skader ved uthenting og rapporterer eventuelle skader som ikke er angitt i bilens skadelogg, er du ansvarlig og erstatningsskyldig for de skader som ikke er registrert tidligere.
Får noen andre enn den personen som skrev under leiekontrakten kjøre bilen?
Nei, kun den personen som står angitt på leiekontrakten får kjøre bilen. Denne personen er også ansvarlig for bilen og eventuelle skader.
Må jeg lete etter skader på bilen innen jeg leverer den tilbake?
Ja, det kan være bra for å forsikre deg om at det ikke har oppstått noen skader på bilen.
Hva skal jeg tenke på når jeg etterlater bilen?
Det er viktig at du parkerer bilen på oppmerket Hertz parkering. Nøklene skal leveres til Hertz personal eller i nøkkelinnkastet.
Må jeg fylle bensin på bilen før jeg leverer den tilbake?
Nei, første tanken bensin inngår da bilen hentes fulltanket.
Hva gjør jeg om det oppstår feil eller skader på bilen?
Skulle en teknisk feil oppstå skal du kontakte Hertz Assistanse på telefon 815 44 999. Om det oppstår en skade på bilen skal du skrive en skademelding og, i de tilfeller det kreves, en politianmeldelse.
Hva kan man bli erstatningsskyldig for?
Du kan bli erstatningsskyldig for skader, tap, tyveri, skader på innredning, parkeringsbøter, fartsbøter og km kjørt utover det som er avtalt eller er å forvente når en kjører direkte fra bilutleveringsstasjon til leveringsstasjon.
Hvilke forsikringer gjelder for meg som transferfører?
De forsikringer som gjelder er CDW (Collision Damage Waiver), kollisjonsskadeforsikring som reduserer egenandel ved skade på bilen, og TP (Theft Protection), tyveriskadeforsikring. Standard egenandel per skade er 8000,- kr og vi tilbyr ekstra forsikring som senker egenandelen til 1500,- kr per skade, hør med våre ansatte ved henting av bilen din. Merk at du må være over 25 år gammel for å redusere egenandelen.
Om det skulle oppstå skader på bilen, hva ligger egenandelen på?
For skade på bilen gjelder standard egenandel. Egenandelen er 8000,- kr per skade med standard forsikring. Vi tilbyr ekstra forsikring som reduserer egenandelen til 1500,- per skade, hør med Hertz representanter når du henter bilen for å kjøpe dette, merk at du må være 25 år gammel for å redusere egenandelen.
Finnes det noen skader som ikke dekkes av forsikringen?
Ja, skader på interiør og skader som oppstår ved brudd på veitrafikkloven. Slike skader erstattes med faktisk kostnad.
Må jeg betale drivstoff selv?
Nei, første tanken inngår da bilen hentes fulltanket. Utlegg for senere påfylling av drivstoff erstattes ikke.
Bilen og første tank med drivstoff inngår, men kan det komme andre kostnader i tillegg?
Kostnad for bompasseringer kommer i tillegg og blir belastet kortet som er registrert ved henting av bilen. Kostnad for ekstra døgn og/eller ekstra kjørte km kommer i tillegg om du ikke leverer bilen inn til angitt tid og/eller du ikke har kjørt direkte til sluttdestinasjonen. I tillegg til eventuell egenandel ved skader (ref. punkt ovenfor).
Kan man kjøre en bil en del av strekningen og levere den på et annet sted enn avtalestedet?
Nei, det går ikke å kjøre bilen kun en del av en avtalt strekning, bilen må leveres der det er avtalt at den skal leveres.
Jeg har registrert meg som bruker, tross dette, hvorfor får jeg ikke reservert bil?
Det kan ta opp til 24 timer å bli registrert som ny bruker i systemet.
Kan man ha med seg husdyr i bilen?
Nei, det er ikke tillatt.
Er røyking tillatt?
Nei, samtlige biler tilhørende Hertz er røykfrie.
Er det noe annet jeg bør være oppmerksom på?
For alle Hertz Freerider leier gjelder Hertz standard leiebetingelser og vilkår nedfelt i standard leiekontrakt, dersom disse ikke særskilt overskrides av Hertz Freerider betingelser. Alle vilkår og betingelser er gjenstand for endring.
Hva skjer hvis jeg ikke overholder avtalt tidsintervall?
Dersom ikke tidsintervallet overholdes, vil Hertz forbeholde seg retten til å stenge bruker for fremtidige reservasjoner. Dette kan også medføre ekstra kostander for fører/leietaker.
Hva skjer dersom jeg gjentatte ganger avbestiller biler som jeg har reservert?
Om det skjer gjentatte ganger at du avbestiller biler du har reservert, forbeholder Hertz seg retten til å blokkere deg fra fremtidige reservasjoner av transferbiler.
Vil Hertz reservere penger i kortet mitt?
Ja, Hertz vil reservere 1000,- kr i kortet ditt. Dette er kun en reservasjon som skal dekke bompasseringer og sikkerhet for eventuelle uforutsette kostnader som bøter, skader el.